Sigaranın Burun Ameliyatları Etkisi

sigaranin-burun-ameliyatlari-etkisi

Sigaranın Burun Ameliyatları Etkisi

Burun ameliyatları, günümüzde en sık uygulanan estetik işlemlerin başında gelmektedir. Burundaki şekil, işlev ve yapı bozukluklarının giderilmesi, sağlıklı nefes alma ve estetik memnuniyetsizliklerin iyileştirmesi için uygulanan bu cerrahi işlem, başarılı hekimler tarafından uygulandığında başarı oranı oldukça yüksek bir estetik uygulamalıdır.

Doktorun doğru teknik ile titizlikle ameliyatı uygulamasından sonra iyileşme süreci oldukça hızlı olmaktadır. Ancak iyileşme süreci ve burun ameliyatının başarısı tek başına doktora ait değildir.

Hastanın da iyileşme sürecini sekteye uğratabilecek davranışlardan uzak durması, ameliyattan önce ve sonra doktor talimatlarına uygun davranması önemlidir. Sigara, bu noktada ameliyat başarısını olumsuz olarak etkileyen en önemli faktörlerin başında gelmektedir.

Burun Ameliyatından Önce Sigara

Burun ameliyatları başarılı hekimler tarafından, doğru teknik ile uygulandığında iyileşme süreci oldukça konforlu bir işlemdir. Ancak bir ameliyat süreci söz konusu olduğu için ameliyattan önce sigara kullanan hastaların sigarayı mümkünse bırakması, değilse maksimum derecede azaltması önerilir.

Anestezi sürecinin sağlıklı tamamlanması, ameliyat sırasında sigara kaynaklı problemlerin yaşanmaması adına sigaranın bırakılması oldukça önemlidir. Sigara kullanımı, ameliyattan sonra anestezinin etkisinin uzamasına, ameliyat sonrası ağrıların artmasına yol açacaktır. Bu durumların yaşanmaması için sigaranın bırakılması önerilir.

sigaranin-burun-ameliyatlari-etksi

Burun Ameliyatları Sonrası Sigara

Burun ameliyatı başarısını ve iyileşme sürecini en olumsuz etkileyen etken, sigaradır. Sigara içindeki maddeler ve vücudun daha az oksijen taşımasına sebep olan kimyasallar, dokuların sağlıklı kanlanmasını bozar, burun içindeki hasarın iyileşmesini geciktirir.

Burun ameliyatından sonraki süreçte burun içinde silikon tamponlar kullanılmaktadır. Bu tamponlar kişinin daha rahat nefes almasına imkan tanısa da ameliyattan sonra burun içinde kalıntılar kalabileceğinden normal bir tıkanıklık oluşur.

Bu tıkanıkların giderilmesi ve burun içindeki işlemlerin iyileşmesi için de damarların oksijeni daha konforlu şekilde taşıması gerekmektedir. Sigara hem damarların oksijen taşımasını engeller, hem de burnun normal temizleme faaliyetini geciktirir. Sigara yaraların iyileşmesini geciktiren en önemli faktörlerden biridir.

Tüm bu sebeplerle  ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamlanana dek sigaradan uzak durulması önerilir. Burun içinin daha sağlıklı iyileşmesi, şişliklerin inmesi ve sağlıklı bir ameliyat sonrası süreç için sigara kullanılmaması  oldukça önemlidir.

× WhatsApp