Burun Ameliyatı İhtiyaç mıdır?

burun-ameliyati-ihtiyac-midir

Burun Ameliyatı İhtiyaç mıdır?

Burun ameliyatı, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan operasyonların başında gelir. Yalnızca işlevsel sorunlarda değil, estetik görünüm anlamında da kişinin rahatsızlık duyması neticesinde oldukça büyük bir ihtiyaçtır.

Burun ameliyatı çeşitli durumlarda gerekli olmaktadır. Bu durumlar:

  • Burun şekli ile ilgili sorunlarda burun ameliyatı bir ihtiyaçtır. Burun yapısının beğenilmemesi, kişinin kendine olan güvenini sarsan bir durumdur. Kişinin kendine güvenmesi, kendini beğenmesi ve sevmesi için sorun olarak gördüğü noktaların iyileştirilmesi için gerekli adımları atmak bir ihtiyaçtır.
  • İşlevsel sorunlar burun ameliyatı için en geçerli sebeplerin başında gelmektedir. Nefes alamama, horlama, sürekli yorgun olma, uyku sorunları gibi sebeplerle burnun işlevsel yapısı kaynaklı olabilmektedir. Bu sorunların düzeltilmesi ve nefes alma işlevlerinin onarılması için burun estetiği uygulaması bir ihtiyaçtır.
  • Başarısız burun ameliyatları sonrasında sekonder burun ameliyatları bir ihtiyaçtır. Özellikle başarısız burun ameliyatları neticesinde uygulanacak olan diğer ameliyatlar sağlıklı bir burun yapısı için oldukça önemli ve gerekli bir ihtiyaçtır.

burun-ameliyati-ihtiyac-midr

Burun Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Burun estetiği, en çok tercih edilen estetik operasyonların başında gelir. Burun estetiği oldukça sık yapılan bir işlem olsa da en komplike ameliyatların başında gelmektedir.

Burun gibi yüzün ortasında bir alana işlem yapılacağı için ameliyatı uygulayacak doktor seçiminin mutlaka titizlikle yapılması gerekmektedir.

Ameliyatı uygulayacak doktor ile doğru iletişim kurabilmeniz ve ihtiyaçlarınızı doğru şekilde ifade ettiğinizden emin olarak ameliyata karar verebilirsiniz.

Ameliyattan önce sigara kullanımı söz konusu ise sigarayı bırakmak ve doktor talimatları doğrultusunda hareket etmek gerekmektedir.

Burun Ameliyatında İyileşme Süreci Nasıldır?

Burun ameliyatında iyileşme süreci ortalama olarak bir haftadır. Hasta ameliyat olduğu gün ayağa kalkabilir. Ancak tamponların çıkması dört ila yedi gün arasında sürmektedir. Bu aşamadan sonra kişi işine, okula dönebilir.

Ameliyatın ertesi gününden itibaren günlük işler yapılabilir, kişi burnuna hasar almayacak eylemleri gerçekleştirebilir. Hastanın doktor tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanması, doktor talimatlarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Düzenli kontrollerin aksatılmaması iyileşme süreci için oldukça önemlidir. Burun ameliyatları günümüzde teknolojik imkanlar ile oldukça pratik şekilde tamamlanan ve iyileşme süreci oldukça hızlı gerçekleşen bir süreçtir.

× WhatsApp