Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı (Blefaroplasti) Nasıl Yapılır?

Üst ve alt göz kapağı ameliyatı farklı operasyonlardır. İkisi bir arada yapılabildiği gibi tek tek de yapılabilir. Yalnızca üst göz kapağı estetiği yapılacaksa, işlem hem lokal hem de genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Her hasta için süre değişebilse de genel olarak üst göz kapağı operasyonları bir saatte tamamlanır.

Alt göz kapağı için ise kirpiklerin hemen altından yapılan kesi ile alt göz kapağı derisi kas ile beraber kaldırılır. Yağ yastıkçıklarına uygulanan küçültme işlemi nadir durumlarda gerekli olmaktadır. Genel itibari ile yağ paketlerinin göz çukuru kenarına yayılması göz altında meydana gelen çöküntünün düzeltilmesinde yardımcı olur.

Bu çöküntünün de iyileştirilmesi ve kaldırılması için yanak kaldırılması ve yağ yastıkçıklarının yayılması işlemi yetersiz kalırsa yağ enjeksiyonu işlemi de ilave edilebilir. Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) süresi yapılacak ek girişimlere göre 2 ile 4 saat arasında değişir.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı (Blefaroplasti) Nedir? Nasıl Yapılır?

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti), Göz kapaklarındaki cilt fazlalıkları sarkmalar ve torbalanmalar için uygulanan cerrahilerdir. Bu problemler kişinin yorgun, bitkin ve yaşlı görünmesine etki eder. Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) cerrahisi üst ve alt göz kapaklarına uygulanabilir. Lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir. Üst göz kapağı cildine yapılacak kesi iyileşirken çok az iz bırakır. Bu sırada fazla cilt ve yağ torbacıkları alınabilir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) cerrahisi, alt göz kapağına kirpik altından yapılan kesi yada içeriden yapılan kesi ile iz bırakmadan yapılabilir. Bu sırada fazla cilt ya da yağ torbaları alınabilir veya yağ torbalarının yeri değiştirilerek göz ile burun arası oluktaki çöküklükler giderilebilir. Ameliyat sonrası şişlikler ve hafif morluklar 1. haftada iyileşir. Bu cerrahi ile yüze daha genç ve dingin görünüm verebilir.

Göz Kapağında Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Yaşın ilerlemesiyle beraber yaşlanma belirtileri en dramatik şekliyle yüzde görülmektedir. Yüz; bir bütün olarak ele alınmalıdır. Eğer yüzün herhangi bir bölgesinde yaşlanma belirtileri başlamış ise, bu durumda tüm yüz genel olarak yaşlı gözükecektir. Genel olarak 30’lu yaşlardan itibaren, alın ve kaşlarda aşağı doğru sarkmalar meydana gelir  Üst göz kapağında bollaşmalar ve sarkmalar meydana gelir. 50’li yaşlarda, üst göz kapağındaki kasların incelmesi neticesinde, bolluk artar. Bunun yanında göz çukurundaki yağ yastıkçıkları belirginleşir.

Genetik ve dış olumsuz faktörlerle bu süreç daha da hızlanabilir. Tıpkı üst göz kapağında olduğu gibi alt göz kapağında da yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Alt göz kapağı genel olarak 40’lı yaşlarda yanaklardaki yağ dokusunun yer çekimi etkisiyle aşağı sarkması sebebiyle meydana gelir.

Bu durumda da alt göz kapağı altında hale şeklinde çöküntü ve ağız kenarındaki gülme çizgilerinde belirginleşme meydana gelir. Alt göz kapağı derisinin incelmesi ile alt göz kapağı çevresi kazayağı adı verilen çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. 50’li yaşlarda alt göz kapağı kaslarının da zayıflamasıyla göz küresindeki yağ yastıkları önlerindeki desteği kaybettiklerinden daha belirgin hale gelirler. 

20

Meslek Yılı

35

Uzmanlık Alanı

4500

Başarılı Operasyon

× WhatsApp